WIE IS ACHTER MAISON ZÉRO VERBORGEN?

Maison Zéro is Alice en Elodie, twee jonge mensen uit Luik met een ondernemersgeest en een passie voor onze prachtige kleine planeet! Wat als we je meer zouden vertellen?

Vrienden sinds de middelbare school (bedankt Saint-Bar <3), we hebben toen dezelfde studies gevolgd, maar niet op dezelfde manier! Alice registreert zich bij ULiège in communicatie direct na de retho, terwijl Elodie een pauze neemt, als au pair een jaar naar Engeland reist en vervolgens terugkeert om te studeren aan de Haute Ecole. We verliezen het contact niet en we houden onze nieuwsgierigheid, het plezier om te leren en vooral, onze wens om de wereld opnieuw te maken en proberen, op onze schaal, een verschil te maken...

ELODIE - Na een paar jaar in communicatie en e-marketing te hebben gewerkt, wilde ik (nodig hebben?) Overgaan op een meer handmatige, meer creatieve activiteit en vooral om dichter bij een meer levensstijl te komen. verantwoordelijk ”terwijl ik mijn kantoor verliet.

Het zijn veel behoeften tegelijk... en toch! Ik vond mijn geluk in de bloemisterij... Maar toch niet :). Na 2 jaar "traditionele" avondlessen, ben ik mijn eco-verantwoordelijke bloemistenproject aan het ontwikkelen: Ginger Flower. Ik werk met Belgische bloemen, in het seizoen, zonder pesticiden en... zonder afval!

Door dit project ontdek ik veel, word ik geïnformeerd, ontmoet ik veel geweldige en inspirerende mensen en wil ik meer doen. Ik wil kleine dingen in mijn dagelijks leven veranderen en mezelf nog meer in vraag stellen. Maar ik zie een observatie onder ogen: waar te beginnen? Ik ben als "geblokkeerd"...

Het was een drankje met Alice en ons zoveelste debat over de dingen die moeten worden verbeterd, de coole ontdekkingen en de wens om te evolueren en vooral te delen, dat het idee van het Maison Zéro-project kwam.

ALICE - Liégeoise verliefd op mijn stad, haar sfeer en haar initiatieven, ik begon ook mijn professionele carrière in communicatie, binnen een kleine start-up in de regio.

Nog steeds actief op dit gebied, maar ook (erg) nieuwsgierig, ben ik toen begonnen aan een 3-jarige opleiding in interieurarchitectuur. Het was tijdens deze training dat ik mezelf voor het eerst existentiële vragen stelde over mijn levensstijl en de middelen die ik tot mijn beschikking had om het te verbeteren...

Dit is hoe ik, van draad tot naald, geïnteresseerd raakte in ecologie, de kortsluiting, kleine producenten en uiteindelijk... nul verspilling.

Toen we het onderwerp voor het eerst op tafel legden met Elodie, leek alles vanzelfsprekend: we waren allebei toegewijd aan onze schaal, we wilden allebei nog beter doen en we wilden allebei helpen andere mensen om hun eigen balans te vinden in een ecologisch verantwoorde manier van consumeren... En hier werd het in een levendige discussie gedaan: het Maison Zéro-project was geboren!

We hopen dat onze schuldvrije aanpak uw dagelijks leven zal verbeteren, dat we u zullen helpen bij uw overgang naar een groenere wereld en dat Maison Zéro u evenveel geluk zal brengen als het ons elke dag brengt! 

Share this Post